Címlap

Bejelentkezés


Piaci hírek

Élelmiszeripari cégekről, piacról hírek

1400 kiló lejárt szavatosságú húst találtak

Rovat(ok):

Engedély nélkül előállított, hamis eredetigazolással rendelkező, lejárt fogyaszthatósági idejű baromfi- és marhahúst találtak az ellenőrök Budapesten - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Lesz áfacsökkentés?

Rovat(ok):

A kormány egyelőre nem tárgyalt az alapvető élelmiszerek áfacsökkentéséről, szakmai szervezetek azonban megkerülhetetlennek tartanak egy ilyen lépést, ellenkező esetben további szektorbeli munkahelyek kerülhetnek veszélybe.

Fizetésképtelen a Kapuvári Bacon

Rovat(ok):

Fizetésképtelenné minősítette a kapuvári húsgyárat alkotó két cég egyikét, a Kapuvári Bacon Kft.-t a Győri Törvényszék, erősítette meg Máté Kinga szóvivő bíró az MTI értesülését kedden. Jelezte: a cég ellen, amelynek 99 százalékban a felszámolási eljárás alatt álló Kapuvári Hús Zrt. a tulajdonosa, több felszámolási eljárást kezdeményeztek a győri törvényszéken. Az eljárások részében a felszámolás iránti kérelem vizsgálata zajlik, egy esetben pedig megtörtént az adós fizetésképtelenségének megállapítása, tette hozzá.

A feketepiacra tolja a vevőket a chipsadó

Rovat(ok):

Visszaesett a cukros, sós, egészségtelen ennivalók fogyasztása, ugyanakkor a költségvetésbe a vártnál kevesebb pénz folyik be a chipsadóból - írja a Napi Gazdaság.

Elbocsátások a Gyulainál

Rovat(ok):

Élelmiszeripar - Napjai vannak hátra a békési vállalatnak, ha nem jut sürgősen pénzhez
A valóságtól elrugaszkodottnak tűnik Budai Gyula azon kijelentése, hogy struktúraváltással, racionalizálással és a menedzsment újraépítésével meg lehet menteni a Gyulai Húskombinátot.

Kérdőjelek a festett disznóhús ügyében

Rovat(ok):

Már három nemzet élelmiszer-biztonsági hatósága, rendőrsége, fogyasztóvédelmi kara vizsgálja a magyar szálakkal tarkított színezett sertéshús ügyét, melyben akadnak jócskán kérdőjelek. A svéd, szlovák és már a magyar szakértők is próbálják kideríteni, honnan ered a hamisított marhabél

A magyar élelmiszerexport bővítéséről tárgyaltak Vietnámban

Rovat(ok):

A magyar élelmiszerexport bővítéséről tárgyalt Kardeván Endre államtitkár Hanoiban, a Magyar-Vietnámi Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság ülésén - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-t kedden.

Meggyőztük az uniót

Rovat(ok):

Az Európai Bizottság - elfogadva a kormány érvelését és válaszát - lezárta a népegészségügyi termékadó kapcsán indított eljárást, amely az adó és az uniós jog összhangját vizsgálta: az uniós javaslattevő-végrehajtó testület egyetért azzal a magyar érveléssel, amely szerint a közteher szabályai összeegyeztethetők a közösségi joggal - tudatta közleményben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A magyar húsevők sincsenek biztonságban: nekünk is jutott a festett disznóból

Rovat(ok):

Nem csak Svédországba adott el a Filetto Kft. színezett sertéshúst, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy magyarországi nagykereskedőnél is talált hasonló hamisítványt.

Feltámadnak a Mirelite hústermékek

Rovat(ok):

A gyorsfagyasztott zöldségeket, gyümölcsöket előállító 100%-ban magyar tulajdonú Mirelite Mirsa Zrt., vállalat, a 67 éves Mirelite márka megvásárlásával félkész ételek, és húsos termékek előállításába kezdett.

Tartalom átvétel